Philips ClearVue 550 Ultrasound System

Vaši pacijenti očekuju najbolje. Philips ClearVue serija ultrazvučnih uređaja vam to i omogućava.

Već prvi pogled na Philips ClearVue 550 ultrazvučni uređaj neće vas ostaviti ravnodušnim. Ispod elegantnih, profinjenih linija vrhunskog uređaja krije se moćan novi Philips sistem za stvaranje slike. Multifunkcionalni Philips ClearVue 550 s Active Array tehnologijom nudi vrhunski kvalitet slike i mnoštvo sofisticiranih algoritama i jednostavnih funkcija koje olakšavaju i ubrzavaju pregled pacijenata.

Korišćenjem nove Active Array tehnologije proizvodnje slike elektronski dijelovi zaduženi za proizvodnju slike premješteni su u sondu što omogućuje superiorne performanse uređaja. Digital Broadband Beamforming tehnologija omogućava korišćenje širokog ultrazvučnog spektra u cilju dobijanja što više informacija o ispitivanom tkivu. U isto vrijeme, veličina platforme je smanjena što povećava mobilnost i modularnost sistema te jednostavnost korišćenja.


Stvorite vrhunske 2D i Doppler slike samo jednim pritiskom na iSCAN dugme u kombinaciji sa SmartExam protokolima. Iskoristite ekskluzivne SonoCT i XRES algoritme za do sada neviđen kvalitet slike kako bi svojim pacijentima omogućili najbolje. Također, Panoramic view omogućuje spajanje dobijenih slika kako bi dobili kompletnu sliku o ispitivanom organu.

Zakretni 17“ monitor na pokretnom držaču omogućava izrazitu fleksibilnost prilikom izvođenja pregleda. S obzirom na kompaktnost (ClearVue 550 je 31% manji i kompaktniji u odnosu na druge uređaje istog cjenovnog nivoa) uređaj je vrlo pogodan za korišćenje u bolničkim sobama i manjim prostorima. Također, Philips ClearVue 550 je energetski vrlo učinkovit – smanjena je potrošnja električne energije i zagrijavanje uređaja i sonde.

Philips ClearVue 550 ima vrlo široki spektar upotrebe: prilikom pregleda trbušne šupljine, manjih i površinskih organa, u pedijatriji, urologiji, ginekologiji i akušerstvu; prilikom pregleda lokomotornog sustava i krvnih žila (uključujući i glavu i vrat – transkranijski Doppler) te u kardiologiji.

 

Vezani proizvodi:
 C9-4v – širokopojasna konveksna sonda
 L12-4 – širokopojasna sektorska linearna sonda
 C5-2 – širokopojasna zakrivljena sonda s Active Array tehnologijom
 S4-1 – širokopojasna sektorska sonda s Active Array tehnologijom