Philips Epiq Ultrasound System

ULTRAZVUK NOVOG DOBA - Upoznajte Epiq – najbolji ultrazvučni sistem na tržištu!

Opremljen najsnažnijom računarskom arhitekturom ikada korišćenom u ultrazvučnim sistemima, ovaj vrhunski sistem postavio je nove standarde u akustičnoj akviziciji i obradi, omogućujući vam najbolju sliku na tržištu. Koristeći xMatrix tehnologiju i prateće sonde kao i novi „Anatomical Intelligence“ sistem, ova platforma nudi vam puno više nego što možete i zamisliti.


Epiq 7 ultrazvučni sistem pruža vam izuzetnu dijagnostičku sigurnost, čak i kod najtežih pacijenata. Koristeći revolucionarnu nSight arhitekturu i potpuno novi pristup stvaranju ultrazvučne slike, ovaj uređaj će vas oduševiti u svakom pogledu. Philips nSIGHT arhitektura koristi potpuno novu tehnologiju za formiranje ultrazvučne slike uz vrhunsku rezoluciju na nivou piksela. Philips nSIGHT prikaz slike koristi novi precizni „beamformer“ zajedno s masivnom paralelnom obradom slike. Ova vrhunska tehnologija u realnom vremenu stvara, prikuplja i obrađuje ogromnu količinu akustičnih podataka, zatim ih rekonstruiše što za posljedicu ima stvaranje najbolje slike koju možete zamisliti. Ova izuzetna tehnologija obezbjeđjuje uniformnost ultrazvučnog prikaza kroz cijeli raspon bez kompromisa u odnosu na konvencionalno stvaranje ultrazvučne slike. Koristeći nSIGHT tehnologiju kroz korišćenje ultraširokog dinamičkog raspona od sada ste u mogućnosti vizualizovati nevjerovatan nivo detalja uz odličnu penetraciju na višim frekvencijama, čak i kod tehnički zahtjevnih pacijenta. Kliničkim studijama utvrđeno je poboljšanje penetracije za čak 76%, kao i poboljšanje temporalne rezolucije za nevjerovatnih 213% uz istu brzinu akvizicije (u odnosu na „high end“ Philips iU22 ultrazvučni system).


Epiq 7 – prvi uređaj na svijetu s mogućnošću volumnog snimanja organa

xMatrix panoramsko volumno snimanje koristi xMatrix Live xPlane prikaz slike za akviziciju volumnih podataka u 3D/4D načinu rada koristeći prošireno vidno polje. Od sada ste u mogućnosti vrlo jednostavno pregledati ciljani organ, kao što su jetra ili pankreas, cijelu matericu ili fetus u 3D panoramskom načinu rada. Ova izuzetna tehnologija omogućava akviziciju cijelog organa što olakšava pregled i kvantifikaciju, kao i bolji pregled anatomskih struktura i njihovih odnosa.

xMatrix je nova, nevjerovatna tehnologija izrade sondi

Niti jedan drugi ultrazvučni sistem na svijetu ne može se pohvaliti kompletnim portfoliom najinovativnijih ultrazvučnih sondi na svijetu. Pritiskom na samo jedno dugme xMatrix nudi sve načine rade sa samo jednom ultrazvučnom sondom: 2D, 3D/4D, Live xPlane, Live MPR, MPR, Doppler, Color Doppler i Color Power Angio.

PureWave tehnologija izrade kristala

PureWave tehnologija izrade kristala predstavlja najveći napredak u polju razvoja piezoelektričnih materijala u zadnjih 40 godina. Novi, uniformniji kristali su preko 85% efikasniji nego konvencionalni piezoelektrični kristali što dovodi do poboljšanja performansi. Ova nevjerovatna tehnologija omogućava bolju penetraciju i izuzetnu rezoluciju slike kod tehnički zahtjevnih pacijenata. Sve Philips xMatrix ultrazvučne sonde imaju u sebi implementiranu PureWave tehnologiju.
Q-app kvantifikacijske aplikacije

• Intima Media Thickness Q-app (IMT)
• General Imaging 3D Quantification Q-app (GI 3DQ)
• Region of Interest Q-app (ROI)
• MicroVascular Imaging Q-app (MVI)
• Strain Quantification Q-app (SQ)
• Cardiac 3D Quantification Q-app (3DQ)
• Cardiac 3D Advanced Quantification Q-app (3DQ Advanced)
• CMQ Stress Q-app

Više podataka o Q-app kvantifikacijskim aplikacijama možete pročitati OVDJE

Anatomska inteligencija (AIUS)

Anatomska inteligencija dizajnirana je kako bi omogućila Philips ultrazvučnim sistemima prelaz iz pasivnog u
aktivno stanje adaptivnog rada uređaja. Koristeći napredne tehnologije modelovanja organa, obrade slike i
napredne kvantifikacije, vršenje pregleda je jednostavnije nego ranije. Pregledi su konzistentniji, čime se
postiže novi nivo u načinu pregleda pacijenata.
Počevši od smanjenja repetitivnih funcija operatera do tehnički vrlo zahtjevnih mjerenja I kvantifikacija s
minimalnim uplitanjem korisnika koristeći Zero-Click tehnologiju,pojednostavljen je tok i način pregleda uz novu dimenziju dijagnostičke sigurnosti.

Fetal Heart Navigator

Vrhunska xMatrix tehnologija omogućava vam potpunu akviziciju volumena srca fetusa unutar samo 2 sekunde, dok za to vrijeme Philips Fetal Heart Navigator automatski podešava osu pregleda luka duktusa kao baznu liniju za ostale ose pregleda. Serija jednostavnih uputstva i 2D shematskih pregleda voditi će vas kroz sljedeća 3 pregleda kako bi pružili kompletnu sliku srca fetusa.

Revolucija načina rada

Philips Epiq ultrazvučni sistemi potpuno mijenjaju način rada ultrazvučnih sistema. Jednostavnost korišćenja, ergonomija, portabilnost.. Interakcija s uređajem nikada nije bila intuitivnija! Više od 80% ljekara koji koriste ultrazvučne sisteme tokom karijere susretnu se s povredama vezanim za posao koji obavljaju, a čak 20% njih bude prisiljeno prekinuti karijeru zbog povreda na radu. Philips Epiq ultrazvučni sistem i novi „tablet“ interfejs smanjuje broj pokreta za 40 – 80% i broj pritisaka na dugmad za 15% što dovodi do manjeg umora i mogućnosti povreda uzrokovanih repetitivnim radom i ponavljanjem pokreta.

Dizajn platforme je takav da čak i korisnici s manjim iskustvom mogu vršiti preglede. Sistem nudi mnoštvo automatizovanih funkcija kao što su „Real Time iScan“ (AutoScan), koji automatski optimizira gain i TGC kako bi omogućio optimalnu sliku u 2D, 3D i 4D načinu rada.

Sa težinom od samo 104 kg, Epiq ultrazvučni sistem spada u najlakše ultrazvučne sisteme u klasi. Stavite uređaj u „sleep mode“, preselite ga, i nastavite raditi s njim kroz samo nekoliko sekundi. Tokom transporta moguće je spustiti ekran kako bi se smanjila ukupna visina uređaja. Inteligentno smještene kukice za kablove i držači za sonde omogućavaju vrlo jednostavan i siguran transport uređaja, kao i manju mogućnost slučajnog oštećenja uređaja.

Philips Epiq ultrazvučni sustav gotovo je nečujan tokom korišćenja. Testovi na buku pokazali su da Epiq odašilje samo 37-41 dB, što je jednako tišini u bibliotekama.

 10052019 01

Neopisiva lakoća korišćenja

Mogućnost rotiranja u svim smjerovima kontrolne ploče, kao I LCD ekran dijagonale 54,6 cm s uglom rotacije od nevjerovatnih 720° omogućava veoma veliku modularnost što olakšava izvođenje pregleda i smanjuje umor operatera.

 

 1. Vezani proizvodi:
   C8-5 – širokopojasna konveksna sonda visoke rezolucije
   L12-5 (50 mm) – širokopojasna linearna sonda visoke rezolucije
   L12-3 – širokopojasna linearna sonda visoke rezolucije
   D2tcd – PW transducer
   D5cwc – CW transducer
   L15-7io – širokopojasna kompaktna linearna sonda
   V6-2 – širokopojasna konveksna sonda
   S12-4 – širokopojasna sektorska sonda
   S7-3t – pedijatrijska transezofagealna sonda
   D2cwc – CW transducer
   C10-3v – širokopojasna konveksna sonda s PureWave tehnologijom
   C10-4ec širokopojasna konveksna sonda
   S8-3TEE – sektorska multiplanarna microTEE sonda
   L18-5 širokopojasna linearna sonda
   C5-1 – širokopojasna konveksna sonda
   S5-1 – sektorska sonda s PureWave tehnologijom
   C9-2 – širokopojasna konveksna sonda s PureWave tehnologijom
   X6-1 – xMatrix širokopojasna sonda s PureWave tehnologijom
   X5-1 – xMatrix sonda s PureWave tehnologijom
   X7-2t – 2D i Live 3D TEE xMatrix sonda